Kämppäsäännöt ja varustus

​Käyttäytymissäännöt


Kämppä sijaitsee Metsähallitukselta vuokratulla tontilla Nuuksion kansallispuiston keskellä. Kansallispuistossa telttailu ja tulenteko on sallittua vain huolletuilla telttailualueilla. Kalastus on sallittua kalastuksenhoitomaksun suorittaneille. Kiellettyä on moottoriajoneuvojen käyttö merkittyjen teiden ulkopuolella, roskaaminen, kasvillisuuden, maaperän tai muun luonnon vahingoittaminen ja eläinten häiritseminen, koirien ja kissojen päästäminen irralleen sekä metsästys.

Muistathan tehdä polttopuita vähintään sen verran kuin olet polttanut, siistiä kämpän ja saunan sekä kirjata vieraskirjaan käyntisi.

Kämpällä on syytä noudattaa erityistä hygieniaa noudattaen viranomaisten ohjeistusta. Kämpällä on käsihuuhdetta.

 

Kämpän varustus


Kämppä tarjoaa majoitustilat kymmenelle hengelle. Tuvassa on vuoteet kuudelle ja keittiöhuoneessa neljälle yöpyjälle. Patjat, tyynyt, peitteet ja verhot on uusittu v. 2010, mutta lakanat ja tyynyliina (tai makuupussi) on tuotava itse. Tupa lämpiää puukaminalla, ja keittiössä on puuhella ja kaasuliesi. Kämpältä löytyvät ruuan valmistuksessa välttämättömät tykötarpeet. Juomavettä saa Haukkalammen luontotuvan seinän hanasta. Muuhun varustukseen kuuluvat rantasauna, grilli, kuivakäymälä ja puuvaja.

Kaasulieden pikaohje

  1. Avaa kaasupullo kääntämällä kannen sivussa oleva sulkuvipu pystyasentoon.
  2. Paina kaasulieden säätönuppi kevyesti pohjaan ja käännä sitä vastapäivään ON-asentoon, kunnes lieden automaattinen sytytin napsahtaa. Älä sytytä tulitikuilla!
  3. Pidä säätönuppi pohjaan painettuna muutaman sekunnin ajan, kunnes kaasu palaa tasaisesti. 
  4. Vapauta säätönuppi ja varmista vielä, että kaasu palaa. 
  5. Säädä liekkiä kääntämällä säädintä ON- ja OFF-asentojen välillä.
  6. Sammuta liesi kääntämällä säädin OFF-asentoon.
  7. Sulje kaasupullo kääntämällä sulkuvipu ala-asentoon.