Jäsentapahtumat


KEVÄT TALKOOT SUNNUNTAINA 21.4.2024 KLO 10.00 ALKAEN


Viikonloppuna 20.-21.4.2024 kämppä on varattuna yhdistyksen yhteisiin kevättalkoisiin ja jäsenten virkistäytymiseen. Lauantaina SATAA LUNTA JA  SUNNUNTAI 21.4. ON TALKOOPÄIVÄ, jolloin siivotaan rakennukset, pihapiirin ja tehdään kämppäalueen vuosihuoltoja ja kunnostustöitä. Sunnuntaina myös Metsäylioppilaat on kutsuttu tutustumaan kämppään. Lisätietoja jäsenkirjeissä myöhemmin. 

. . . . . . . . . . . . . . 

Nuuksion Sahajärvellä kesämajaansa pitävä biologi Raimo Pakarinen alustamassa retkeläisille kuikkalintujen elämästä ihmistiedon näkökulmasta

KAAKKKURIRETKI vuosittain heinäkuussa

Yhdistys järjestää Loimu ry:n ja muiden kumppaneiden kanssa jäsenilleen ja kämpän vuokralaisille tarkoiteutun Kaakkuriretken Nuuksion kansallispuistossa olevalle kämpällemme Kolmikulmalammen rannalla lauantaina 16.7.2022.

Halutessaan enintään kymmenen osallistujaa mahtunee yöpymään. Omat eväät ja mahdolliset uima- ja yöpymisvarusteet mukaan. Samalla voimme seurata mm. lampemme tekosaaren kaakkuriparia.

Retkioppaana paikalla on asiantuntija, joka myös fasilitoi iltapäivällä esitelmä- ja keskustelutilaisuuden kämppäalueen rannalla. Ennakkoilmoittautumisia retkelle pyydetään etukäteen. 

Kaakkuriretki 2024 järjestetään lauantaina 13.7.2024. Tervetuloa!

 


 -- MENNEET TAPAHTUMAT -- 


 

Mainio tapahtuma Nuuksiossa 15.7.2023: Kaakkurit Kämpällä!

 

Kaakkuri on pesinyt Kämpän lammessa säännöllisesti viimeiset 30 vuotta. Ensimmäisestä pesinnästä kelluvassa saaressa alkoi kaakkurin levittäytyminen Nuuksion muihin lampiin ja pesiviä pareja on viime vuosina ollut parikymmentä. Kaakkurit hankkivat ravintonsa Nuuksion ulkopuolelta Pitkä- ja Sahajärveltä ja aina mereltä asti, mutta Nuuksio tarjoaa niille parhaan pesimäpaikan. Kaakkurin pesimärauhaa erityisesti muninta- ja haudontavaiheessa on Kämpällä perinteisesti suojeltu pesimäaikaisella soutukiellolla.

Ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen on lupautunut kertomaan meille niin kaakkurin ekologiasta kuin yleisemmin Gavia-suvun (kaakkuri, kuikat) elämästä ja esiintymisestä luonnossa ja kulttuurissa. Raimo tuntee suvun perinpohjin. Osa linnuista on ollut gps-seurannassa muuttomatkojen selvittämiseksi.

Tule kuulemaan kaakkurista ja osallistumaan retkelle lähilammille. Johdettu retki alkaa aamulla ja luento- ja keskusteluosuus iltapäivällä kenttälounaan jälkeen kello 14 alkaen Kämpällä. Voit osallistua myös vain luento-osuuteen.

Lauantai-ilta ja yö sekä sunnuntaiaamu on myös varattu kaakkurien tarkkailuun. Heinäkuun aamuyöt ovat kaakkurien lentoharjoitusten seuraamiseen parasta aikaa. Lintujen kovaääninen keskustelu aamuöisellä lammella on muutoin hiljaiseen heinäkuuhun nähden poikkeuksellista luontoääntä.

Osallistujilla on käytössä kämpän keittiö, jossa voi ruokailla omin eväin. Myös saunomismahdollisuus ja mahdollisuus yöpyä lauantai-sunnuntai välisenä yönä. Retkijärjestelyjä varten tulee ilmoittautua sähköpostilla olavi.lyly@gmail.com. Tiedustelut 0400847843. Erikseen lähetetään tarkennettu ohjelma aikatauluineen osallistujille.

Terveisin
Olavi Lyly, vpj

Helsingin Metsänhoitajat

. . . . . . . . . . . . . . 


KEVÄT TALKOOT LAUANTAINA 8.5.21 KLO 10.00 ALKAEN


Viikonloppuna 8.-9.5.2021 kämppä on varattuna yhteiseen käyttöön ja jäsenten virkistäytymiseen. Lauantaina 8.5. pidetään  kämpällä talkoot rakennusten huollon ja pihan siivoamisen merkeissä. Klapien pilkkomista, vanhan laiturin purkua. 

. . . . . . . . . . . . . . 


Vuoden 2020 kämpän syystalkoissa lokakuun jäsenviikonloppuna tehtyä: Kämpän alusta siivottiin, uusittiin terassilaudoitus sekä rakennettiin uusi laituri, saunan raput ja vilvoittelupenkki. Uudet rakenteet ovat lehtikuusta. Kämpälle on myös hankittu kaasuliesi. 

Päivät vietettiin leppoisassa hengessä. 

. . . . . . . . . . . . . . 

 

Nuuksion Sahajärvellä kesämajaansa pitävä biologi Raimo Pakarinen alustamassa retkeläisille kuikkalintujen elämästä ihmistiedon näkökulmasta

KAAKKKURIRETKI NUUKSIOSSA  01.08.2020


Kaakkuriretki hyvän sään aikana!

Loimun ja KaLin (KaupunkiLinnut, Helsingin kaupungin henkilöstöyhdistys) yhteinen kaakkuriretki Nuuksioon onnistui säiden ja järjestelyjen suhteen mainiosti. Järjestelyissä auttoi oman lampemme kaakkuripari, joka toistuvastui kantoi kalaa poikaselleen ja jonka elämää saatoimme seurata samalla, kun ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen alusti kaakkurien pesinnästä ja tutkimuksesta Nuuksiossa ja laajemmin kuikkalintujen asemasta lintusystematiikassa, kansankulttuurissa ja kirjallisuudessa. Vilkas, leppoisasti polveileva, väliin visainen ja hyvin avartava ja antoisa keskustelu siivittyi toisinaan kaakkurien kisaileviin lentoharjoituksiin.

. . . . . . . . . . . . . .