Ajankohtaista

KEVÄT TALKOOT LAUANTAINA 8.5.21 KLO 10.00 ALKAEN


Viikonloppuna 8.-9.5.2021 kämppä on varattuna yhteiseen käyttöön ja jäsenten virkistäytymiseen. Lauantaina 8.5. pidetään  kämpällä talkoot rakennusten huollon ja pihan siivoamisen merkeissä. Klapien pilkkomista, vanhan laiturin purkua.

Kesän aikana jäsenviikonloppuja on kesäkuun (5.-6.6.) ja elokuun (7.-8.8.) alussa. Mahdollisesti niihin tulossa myös  varastorakennuksen valmistelu- ja perustamistalkoita. Tarkemmat tiedot tulevat tänne nettisivuille. 


Syystalkoot pidettiin Tervalammen kämpällä lokakuun jäsenviikonloppuna 2020  Päivät vietettiin leppoisassa hengessä. Kämpän alusta siivottiin, uusittiin terassilaudoitus sekä rakennettiin uusi laituri, saunan raput ja vilvoittelupenkki. Uudet rakenteet ovat lehtikuusta. 

Kämpälle on hankittu kaasuliesi. 

Yhdistys järjestää myös tänä vuonna 2021 yhteisiä talkoopäiviä kämpän ylläpitämiseksi ja kunnostamiseksi. Toimintasuunnitelmassa on mm. uuden Käymälä ja varastorakennuksen pystyttäminen. Vallitsevan Covid19-koronatilanteen takia talkoot on siirretty loppukesälle tai alkusyksyyn. 

Nuuksion Sahajärvellä kesämajaansa pitävä biologi Raimo Pakarinen alustamassa retkeläisille kuikkalintujen elämästä ihmistiedon näkökulmasta

KAAKKKURIRETKI NUUKSIOSSA  01.08.2020

Kaakkuriretki hyvän sään aikana!

Loimun ja KaLin (KaupunkiLinnut, Helsingin kaupungin henkilöstöyhdistys) yhteinen kaakkuriretki Nuuksioon onnistui säiden ja järjestelyjen suhteen mainiosti. Järjestelyissä auttoi oman lampemme kaakkuripari, joka toistuvastui kantoi kalaa poikaselleen ja jonka elämää saatoimme seurata samalla, kun ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen alusti kaakkurien pesinnästä ja tutkimuksesta Nuuksiossa ja laajemmin kuikkalintujen asemasta lintusystematiikassa, kansankulttuurissa ja kirjallisuudessa. Vilkas, leppoisasti polveileva, väliin visainen ja hyvin avartava ja antoisa keskustelu siivittyi toisinaan kaakkurien kisaileviin lentoharjoituksiin.

 

Uusi kaakkuriretki Nuuksioon on sunnittelilla heinäkuun lopussa 2021.  Alustavasti on varattuina viikonloput 16.-18.7.2021 ja 23.-25.7.2021.