Kämppäsäännöt ja sen varustus

​Käyttäytymissäännöt


Kämppä sijaitsee Metsähallitukselta vuokratulla tontilla Nuuksion kansallispuiston keskellä. Kansallispuistossa telttailu ja tulenteko on sallittua vain huolletuilla telttailualueilla. Kalastus on sallittua kalastuksenhoitomaksun suorittaneille. Kiellettyä on moottoriajoneuvojen käyttö merkittyjen teiden ulkopuolella, roskaaminen, kasvillisuuden, maaperän tai muun luonnon vahingoittaminen ja eläinten häiritseminen, koirien ja kissojen päästäminen irralleen sekä metsästys.

Muistathan tehdä polttopuita lisää sen verran kuin olet polttanut, sekä siistiä kämpän, saunan, varaston ja pihamaan seuraavaa vierailijaa varten. Kirjaa kokemukset ja  havainnot käynnistäsi yhdistyksen vieraskirjaan.

Pelastuslaki 6 § (28.12.2018/1353): Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää Ilmatieteen laitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana tai jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen. Avotulta ei saa tehdä toisen maalle ilman maanomistajan lupaa.

 

Kämpän varustus


Hirsirakenteinen kämppä tarjoaa majoitustilat enintään kymmenelle hengelle (olohuoneessa 6 ja keittiöhuoneessa 4 yöpyjää). Patjat, tyynyt ja peitteet on uusittu v. 2021. Hirsikämpän tupa lämpiää puukaminalla. Keittiönpuoleisessa huoneessa on vanha puuhella.

Kämpän käyttäjän tulee itse tuoda tarvitsemansa juoma- ja ruokatarvikkeensa sekä yöpymiseen tarvittavat omat lakanat ja tyynyliinat, tai makuupussit. Juomavettä voi tarvittaessa hakea lisää Haukkalammen luontotuvan (nyk. vuokrasaunan) seinähanasta.

Ruuan valmistamista varten keittiössä on kaasuliesi. Tarvittavat välineet ja perusastiasto löytyvät seinäkaapissa. Tiskiainetta ja käsihuuhdetta on hyvä tuoda mukaan sen verran kuin itse tarvitsee. Kämpän varastorakennuksessa löytyy huussikuiviketta ja WC-paperia. 

Pimeänä vuodenaikana kannattaa varata mukaan omat paristot (4 kpl D- ja 4 kpl AA-paristoa) kämpän retkivalaisimiin. Huom! Lämpökyntttilöiden käyttäminen alueen kaikissa rakennuksissa, terasseilla ja muualla pihamaalla on kielletty!

 

Kaasulieden pikaohje

  1. Liitä lieden johto kaasupulloon painamalla sen "hattu" pulloon kiinni ja samalla tiukasti painamalla rengasta alaspäin kunnes se naksahtaa kiinni.

  2. Avaa kaasujohdon sulkuhana kääntämällä varovaisesti kannen sivussa oleva sulkuvipu asentoon, jossa näkyy punainen merkki ylöspäin (pullo on kiinni kun punainen merkki on alaspäin).

  3. Paina kaasulieden säätönuppi kevyesti pohjaan ja käännä samalla sitä vastapäivään ON-asentoon, kunnes lieden automaattinen sytytin napsahtaa. Älä sytytä tulitikuilla!

  4. Pidä säätönuppi pohjaan painettuna muutaman sekunnin ajan, kunnes kaasu palaa tasaisesti. 

  5. Vapauta säätönuppi ja varmista vielä, että kaasu palaa. 

  6. Säädä liekkiä kääntämällä säädintä ON- ja OFF-asentojen välillä.

  7. Sammuta liesi kääntämällä säädin OFF-asentoon.

  8. Sulje kaasupullo kääntämällä sulkuvipu asentoon, jossa ei näy punaista merkkiä.

Muista erityisesti:
 

1. Metsäpalovaroitus on kesällä usein voimassa. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kiellettyä. Polttopuiden mahdollista kipinöintiä saunaa lämmittäessä tulee varoa. 

2. Käytä polttopuita säästeliästi ja vain sen verran mitä tarvitset. Tervalammen kämpän keittiössä on kaasulevy ruuanlaittoa ja veden keittämistä varten. Noudata lieden käyttöohjeita, jotka löytyvät astiakaapin sivustolla ja yllä. 

3. Kesäisin kämpän vuokra-alueella rakennusten liepeillä ja lähiympäristössä on havaittu kyykäärmeitä, joita pyydetään varoamaan. Vältä liikkumista maastossa nilkat paljaina ja avojaloin.

4. Käyntisi jälkeen muista siivota rakennukset seuraavaa vuokraajaa varten. Mikäli kämppätoimikunnan tietoon tulee valituksia tai se havaitsee kämpässä tai saunassa siivottomuutta, varomatonta kynttilänkäyttöä, jätettyjä roskapusseja, pesemättömiä astioita tai muuta välinpitämättömyyttä lisätään vuokraushintaan 25 euron siivousmaksu jälkikäteen. 

5. Kerää biojätteet erikseen biojätepusseihin ja vie ne Metsähallituksen järjestämään biojätekeräysastiaan Haukkalammen pysäköintialueen vieressä. Älä laita mitään ylimääräistä komposti-kuivakäymälään.

6. Kirjaa lyhyet kokemukset käynnistäsi vieraskirjaan.