Kämppäsäännöt ja sen varustus

​Käyttäytymissäännöt


Kämppä sijaitsee Metsähallitukselta vuokratulla tontilla Nuuksion kansallispuiston keskellä. Kansallispuistossa telttailu ja tulenteko on sallittua vain huolletuilla telttailualueilla. Kalastus on sallittua kalastuksenhoitomaksun suorittaneille. Kiellettyä on moottoriajoneuvojen käyttö merkittyjen teiden ulkopuolella, roskaaminen, kasvillisuuden, maaperän tai muun luonnon vahingoittaminen ja eläinten häiritseminen, koirien ja kissojen päästäminen irralleen sekä metsästys.

Kämpällä on syytä noudattaa erityistä hygieniaa noudattaen viranomaisten ohjeistusta. Kämpällä on käsihuuhdetta. Muistathan tehdä polttopuita sen verran kuin olet polttanut, siistiä kämpän ja saunan seuraavaa vierailijaa varten sekä kirjata vieraskirjaan käyntisi.

 

Kämpän varustus


Kämppä tarjoaa majoitustilat kymmenelle hengelle. Tuvassa on vuoteet kuudelle ja keittiöhuoneessa neljälle yöpyjälle. Patjat, tyynyt ja peitteet on uusittu v. 2021, mutta lakanat ja tyynyliina (tai makuupussi) on tuotava itse. Tupa lämpiää puukaminalla, ja keittiössä on puuhella ja kaasuliesi. Kämpältä löytyvät ruuan valmistuksessa välttämättömät tykötarpeet. Juomavettä saa Haukkalammen luontotuvan seinän hanasta. Muuhun varustukseen kuuluvat rantasauna, grilli, kuivakäymälä ja puuvaja.

Kaasulieden pikaohje

  1. Avaa kaasupullo kääntämällä kannen sivussa oleva sulkuvipu asentoon, jossa näkyy punainen merkki.
  2. Paina kaasulieden säätönuppi kevyesti pohjaan ja käännä sitä vastapäivään ON-asentoon, kunnes lieden automaattinen sytytin napsahtaa. Älä sytytä tulitikuilla!
  3. Pidä säätönuppi pohjaan painettuna muutaman sekunnin ajan, kunnes kaasu palaa tasaisesti. 
  4. Vapauta säätönuppi ja varmista vielä, että kaasu palaa. 
  5. Säädä liekkiä kääntämällä säädintä ON- ja OFF-asentojen välillä.
  6. Sammuta liesi kääntämällä säädin OFF-asentoon.
  7. Sulje kaasupullo kääntämällä sulkuvipu asentoon, jossa ei näy punaista merkkiä.

Pelastuslaki 6 § (28.12.2018/1353): Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää Ilmatieteen laitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana tai jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen. Avotulta ei saa tehdä toisen maalle ilman maanomistajan lupaa.

Muista erityisesti:

1. Metsäpalovaroitus on kesällä usein voimassa. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kiellettyä. Polttopuiden mahdollista kipinöintiä saunaa lämmittäessä tulee varoa. 

2. Käytä polttopuita säästeliästi ja vain sen verran mitä tarvitset. Tervalammen kämpän keittiössä on kaasulevy ruuanlaittoa ja veden keittämistä varten. Noudata lieden käyttöohjeita, jotka löytyvät astiakaapin sivustolla ja yllä. 

3. Käyntisi jälkeen muista siivota kämpän, saunan ja lähiympäristön seuraavaa vuokraajaa varten. Mikäli kämppätoimikunnan tietoon tulee valituksia tai se havaitsee kämpässä tai saunassa siivottomuutta (varomatonta kynttilänkäyttöä, roskaa tai tupakantumppeja, muuta välinpitämättömyyttä) voidaan vuokraushintaan lisätä 25 euron sakkomaksu jälkikäteen. 

4. Kirjaa lyhyet kokemukset käynnistäsi vieraskirjaan.